Mi a lengéscsillapító? Mi a pontos feladata? Milyen jelenségek figyelhetők meg az öregedési szakaszban? Valljuk  be, nem sok fogalmunk van ezekről a kérdésekről. Pedig kétségtelen, hogy ez az alkatrész kiemelt szerepet játszik az aktív biztonságban.
Amit tudni kell: a lengéscsillapító része a felfüggesztésnek. A jármű felfüggesztéséről a kerekek és a karosszéria közötti rugalmas kapcsolatot biztosító elemek együttese gondoskodik. Ennek a kapcsolatnak az a feladata, hogy tompítsa azokat az energiákat amelyek az út egyenetlenségeiből adódnak és a karosszériára és az ahhoz kapcsolódó mechanikai elemekre hatnak.

A gyors szerviz szolgáltatás részét képezi a lengéscsillapító cseréje. Ennek diagnosztizálására alkalmazzuk a lengéscsillapító bemérő műszert. A mérési eredmények nyomtathatóak, és menthetőek.

Minden, amit tudni kell a LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL

A LENGÉSCSILLAPÍTÓ NÉGY MEGHATÁROZOTT TERÜLETEN FEJTI KI HATÁSÁT:

1. A FÉKEZÉS

A lengéscsillapítók rossz állapota annál jobban növeli a féktávolságot, minél rosszabb állapotban van az úttest.

er_fekezes

2. AZ ÚTFEKVÉS

Ha a lengéscsillapítók rossz állapotban vannak, az autó erőtlenül reagál, „rápréselődik” a futóműre.

er_utfekves-02

3. A GUMIK KOPÁSA

A gumik rossz körülmények között dolgoznak, mert egyenetlen mozgásra kényszerülnek. Csökken a tapadás, a kopás mértéke nő.

gumikopas-03

4. A VEZETÉSI KOMFORT

Az autóban utazók fékezéskor erőteljesen „lesüllyednek”, gyorsításkor felemelkednek, kanyarban pedig a gépkocsi hintázik, billeg. Mindezt tovább erősítik az állandó hullámzások, rezgések.

konfort-04

Lengéscsillapító méréshez vegye fel velünk a kapcsolatot!

Írjon üzenetet:

  Ön neve / cégnév (kötelező)

  Email cím

  Telefonszám (kötelező)

  Üzenet

  Vagy keressen egyéb elérhetőségeinken:

  Elérhetőségeink