Az automataváltó olaj cseréje?

posted in: Főoldalas bejegyzés | 0

Az automataváltó igen megnöveli a gépjármű konfort értékét, gondoskodnak arról, hogy a motor ideális hatékonyságú tartományban működjön. Viszont a manuális váltókhoz képest jóval bonyorúltabb szerkezetek. 

Ezekben az alkatrészekben az olaj nem pusztán a kenést szolgálja, hanem az automatika hibátlan működésének egyik biztosító alapköve. Szennyeződés, fémtörmelékek esetén a váltás működése romlik, megugrik, rángat. 

Persze a váltóvezérlés komplexitása is fokozódik, ma már elterjedt a komfortos, sportos, téli vezetési módok , ami azonban nagyobb teljesítményt vár el a váltókkal szemben. Ez a váltómű nagyarányú termikus és mechanikus igénybevételén mérhető. Következményei lehetnek a fokozott kopás és a karbantartási igény megnövekedése.

Ezért természetesen egyre több gépjárműgyártó is ajánlásokat tesz a hajtóműolaj cseréjére a futott kilométerektől és vezetési módtól függően. Ez vonatkozik az úgynevezett „Lifetime-feltöltésekre” is.

Mivel azonban a kenőanyag komplett cseréje régebben nem volt minden szervizben lehetséges, előre megjósolható, hogy az olajcsere alkalmával a friss olaj szennyeződik a visszamaradó fáradt olajjal. Viszont a nálunk alkalmazott eljárással az automataváltó olajcserélő szervizkészülékünk közel 100 százalékos olajcserét tesz lehetővé anélkül, hogy a friss olaj keveredne a régivel. Az új olaj ily módon képes maximálni teljesítményét.

automataváltó olaj csere


Gépjárműve automataváltó olajcseréjéhez
vegye fel velünk a kapcsolatot!

Küldjön üzenetet:

  Ön neve / cégnév (kötelező)

  Email cím

  Telefonszám (kötelező)

  Üzenet

  Vagy akár foglaljon on-line időpontot:

  Tovább az időpont foglaláshoz

  Miért is érdemes kérni ezt a szolgáltatást?

  • Az automataváltó olajcserét professzionális, teljesen automatizált garázsipari berendezéssel folytatjuk le.
  • További előnyök az automatizált folyamatnak köszönhetően, hogy a berendezés kiküszöböli a költséges hibákat, mint példáúl túl- vagy alultöltés. Tehát a tökéletes és komplex megoldást tudunk nyújtani arra, hogy az átöblítést, olajcserét és az adalékanyagok hozzáadását egyszerűen, gyorsan és biztonságosan elvégezzük.
  • A gyártók által frissített adatbázisra alapozva működik az automataváltó olajcseréjének művelete. Így biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobb szervizmunkát szerezzük meg gépjárművéhez.
  • A megfelelő automataváltó olajcserével nem csak a meghibásodásokat kerüljük ki vagy az esetleges teljes alkatrészcserét, hanem garatáljuk a váltómű működési élettartamának maximális kitöltését a természetes kopás minimálisra való csökkenésével.